Portfolio

< Terug naar het overzicht

T.R.A.S.H: EnchantedRoom: 2011 | lichtontwerp

Enchanted Room

‘I got a little sister, a cute preteen with a wardrobe to match me.’

T.r.a.s.h. mixt dans, performance en livemuziek tot zeer fysiek en emotioneel geladen danstheater. Uniek in Nederland, met een internationaal karakter. Enchanted Room is afgeleid van de avondvullende voorstelling Disorderly Conduct (Humanoid Trilogy Episode 1), die inzoomt op de paradox van het gewone leven.

Broer en zus gaan onder begeleiding van live muziek (sopraan en bariton) op zoek naar het beloofde land. Hun queeste door ‘een fantastische wereld’ werkt betoverend, maar is tegelijkertijd een onvermijdelijke hel. Zij kunnen pas gelukkig zijn, als zij ook weten wat lijden is.

Enchanted Room is een typisch T.r.a.s.h. sprookje: een duet van maagdelijkheid tot vergiftiging.

Credits
Concept & Choreografie: Kristel van Issum & Guilherme Miotto
Compositie: Arthur van der Kuip
Decorontwerp: Paul van Weert
Gemaakt met & Uitgevoerd door: Oona Doherty & Joss Carter
Muziek: Michal Bitan (sopraan) & João Paixoa (bariton)


In de media
Persquotes Disorderly Conduct (Humanoid Trilogy Episode 1)

“De krachtige performer Oona Doherty en de veerkrachtige Joss Carter (…) verliezen zichzelf in een afstotelijke omhelzing: het verlangen naar versmelting slaat alras om in hatelijke afkeer.” / Volkskrant, Annette Embrechts

“Er wordt hier kwaliteit, beheersing en vakmanschap neergezet die blijft groeien met elke voorstelling die T.r.a.s.h. ten tonele brengt. (…) een zeer goed verteerbare vorm van hun rauwe en grensopzoekende thema''s en ideeën. Misschien is dit nog net een stap te ver voor sommige bezoekers van het NDT, maar voor degenen die van een zeer hedendaagse uitdaging houden zonder hoofdbrekers is dit toch echt een aanrader.” / Onstage, Carolien Schultz

T.r.a.s.h. dance/performance group

T.r.a.s.h. staat bekend om compromisloze dansvoorstellingen, waarin het met enorm doorzettingsvermogen voortdurend de grens opzoekt. Op een kruispunt van artistieke disciplines – dans, performance en livemuziek - doorbreekt het al tien jaar de traditionele normen van theater en dans.

Artistiek leider en choreograaf Kristel van Issum vormt met choreograaf Guilherme Miotto, componist Arthur van der Kuip en decorontwerper Paul van Weert de kern. Samen dragen zij een concept uit gebaseerd op de hedendaagse cultuur, de hartslag van onze tijd en het tonen van mensen, hun lichamen, hun worstelingen en hun lot.

Het resultaat is explosief, emotioneel en soms bijna gewelddadig danstheater, te zien op diverse podia en festivals in binnen- en buitenland. Het gezelschap ontving in 2006 de Ad Vinken Prijs van de Stad Tilburg en werd in 2009 bekroond met de Dansprijs van Prins Bernhard Cultuurfonds.

Meer informatie: www.trashweb.nl en www.facebook.com/trashdanceperformancegroup

Delen:


< Terug naar het overzicht