Portfolio

< Terug naar het overzicht

Sabine Beens - Ça Bien:'11-'13 | licht-, en geluidstechniek

Sabine elle est très bien

donderdag, 20 oktober 2011 06:37

Door Andy Doornhein

Sabine Beens is aangekomen op het kruispunt van haar leven en alle lichten staan op groen. Maar waar kwam ze vandaan en waar gaat ze naar toe? Het moment, vlak voordat zij gaat samenwonen, is het moment om terug te kijken op het verleden en de toekomst in ogenschouw te nemen.

Ça Bien is het tweede soloprogramma van Sabine Beens en is een deels autobiografische voorstelling over alles wat een jonge vrouw meemaakt als ze gaat samenwonen. Ze stelt zich in deze voorstelling zeer kwetsbaar op: pesten, overspel, geluk en verdriet zijn enkele van de onderwerpen die voorbij komen.

Ruige teksten worden afgelost door zeer intieme liedjes, die in een tempo voorbij komen die het niet toelaat om de aandacht te laten verslappen. De interactie met het publiek is compleet in balans. Twee meiden die slap liggen van het lachen, omdat ze zoveel herkennen in de teksten van Sabine, worden subtiel betrokken bij de voorstelling. Mijn mobiele telefoon, die toch nog aan bleek te staan, wordt ingepast alsof het erbij hoorde. En zo probeert ze de vierde wand af en toe toch te doorbreken.

De muzikale begeleiding wordt verzorgd door Billy Maluw op piano, die ook nog een prachtig liedje mag zingen, en Anton Leijdekker op drums.

Sabine Beens weet het publiek te boeien tot en met de laatste seconde. Haar prachtige stem is in staat om te schakelen van een intens ruig nummer met keiharde teksten naar schitterende kleine liedjes zoals het eind nummer ‘Temme Temme’. Ik hoorde hier in “Je t''''aime je t''''aime” en na deze voorstelling hou je nog meer van Sabine Beens.

De voorstelling Ça Bien is geregisseerd door Paul van Ewijk met muziek van Billy Maluw en is nog tot en met 27 april 2012 in enkele theaters te bekijken. Ça Bien is een De Graaf en Cornelissen Productie en Hans Cornelissen vertelde mij dat zij Sabine Beens de komende jaren gaan begeleiden en produceren.

Bron: theaterparadijs.nl

Delen:


< Terug naar het overzicht